A baloldalnak 2020 az álhírgyártásról szólt

Vágólapra másolva!
A magyar kormány politikájának egyik fontos pillére abban fogalmazható meg, hogy csak egy erős ország, egy erős identitású, egy erős gazdaságú állam lehet sikeres az európai közösségben, valamit a XXI. századi kihívásokban is – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Hír TV Magyarország élőben című műsorának hétfői adásában, amikor Simicskó Istvánnal, a KDNP frakcióvezetőjével értékelte az évet.
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté közlése szerint szinte felsorolni is lehetetlen, hogy 2020-ban mennyi döntés született a családok javára, ezen kívül - tette hozzá - az idei esztendőben ki kell emelni a nemzetpolitikát is.

– fogalmazott a frakcióvezető.

A baloldali pártok más következtetéseket vonnak le a jelenlegi helyzetből és a XXI. századi kihívásokból - mondta Simicskó István. A kereszténydemokrata képviselő úgy látja, a baloldal a globalizációt, csakúgy, mint az integrációt egyértelműen pozitív eredménynek látja.

– jelentette ki Simicskó István. A KDNP frakcióvezetője veszélyes iránynak nevezte azt a baloldali célt, hogy legyen egy olyan európai embertípus, amelyik elveszíti a nemzet- és azonosságtudatát.

Kocsis Máté szerint a nyugati liberális világnak és hazai képviselőiknek van víziója, ami ugyanakkor nagyon veszélyes és káros. Velkovics Vilmos felvetésére, hogy a kialakult vízió képes volt egyesíteni a magyarországi baloldali pártokat, Simicskó István elmondta,

mindenáron a hatalom megszerzése a céljuk, ami politikai pártok esetén természetes, ugyanakkor nem mindegy, hogy ki milyen, eszközt, stílust, módszert alkalmaz és milyen értékrendet képvisel.

Kocsis Máté szerint szó sincs arról, hogy a baloldali pártokat egy közös vízió hozta egy tető alá. A frakcióvezető úgy látja,

a hatalom iránti olthatatlan vágy az, ami a baloldali összefogást eredményezte.

Simicskó István hozzátette: egyértelmű, hogy a baloldal Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz-KDNP kormányzás ellen szövetkezett, ugyanakkor a kormánypártokat a haza szeretete, a nemzet boldogulásának elősegítése fűti. Kocsis Máté szerint, egyértelmű, hogy a 2020-as év a baloldal részéről teljesen az álhírekről szólt, hiszen azt is igaznak próbálják beállítani, airől pontosan tudják, hogy nem igaz.

A KDNP frakcióvezetője is úgy látja, a gyurcsányi éra változatlan, hiszen korábban is trükkök százaival próbálkoztak és ez ugyanígy megy most és ez várható a kampányban is majd.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg: