Szijjártó Péter: A magyar emberek döntő többsége gyerekkora óta orosz vakcinákkal lett beoltva

Vágólapra másolva!
Jobb lenne, ha a baloldali politikusok nem rombolnák a magyar egészségügyi szakemberekbe vetett bizalmat, nem akadályoznák a védekezést és nem csinálnának politikai kérdést az oltásból (is) - reflektált Szijjártó Péter közösségi oldalán arra, hogy a baloldal folyamatosan támadja az Oroszországból érkező oltóanyagot. A külgazdasági és külügyminiszter egyúttal emlékeztetett: a magyar emberek döntő többsége gyerekkora óta orosz vakcinákkal lett beoltva.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter bejegyzése elején leszögezte, hogy a magyar kormány feladata annak biztosítása, hogy ha a világ bármely pontján biztonságos vakcinát fejlesztenek ki, akkor az minél gyorsabban a magyar emberek rendelkezésére álljon.

"Ennek jegyében állapodtunk meg az orosz egészségügyi miniszterrel arról, hogy magyar orvosok és járványügyi szakemberek a helyszínen tanulmányozhatták az orosz vakcina fejlesztésének és gyártásának folyamatát" - indokolt a miniszter, hozzátéve, hogy az orosz laboratóriumok meglátogatását követően a küldöttség tagjai a legmodernebb technológiai színvonalról és a legmagasabb szintű szakmai hozzáértésről számoltak be.

- kifogásolta a baloldal hozzáállását.

Szerinte leginkább azért felelőtlen, mert "pontosan tudják: Magyarország különböző fertőző betegségek elleni, nemzetközi viszonylatban is kimagasló átoltottsága legnagyobb részben orosz oltóanyagoknak köszönhető."

A magyar emberek döntő többsége gyerekkora óta ugyanis orosz vakcinákkal lett beoltva, hiszen korábban minden oltóanyagunk onnan származott

- ismertette Szijjártó Péter.

Éppen ezért a miniszter szerint "jobb lenne, ha a baloldali politikusok nem rombolnák a magyar egészségügyi szakemberekbe vetett bizalmat, nem akadályoznák a védekezést és nem csinálnának politikai kérdést az oltásból (is)."

Mint ismert, novemberben a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) online konzultációt indított az orosz vakcinákkal kapcsolatban, nem titkoltan lejáratási céllal. Komáromi Zoltán, a párt egészségügyi politikusa egyenesen arról a képtelenségről beszélt, hogy az orosz vakcina nem biztonságos.