Meggyújtotta szomszédja autóját egy csopaki férfi

Vágólapra másolva!
Régóta zaklatja szomszédait az a 34 éves csopaki férfi, aki karácsonykor az egyik szomszédja autójában okozott milliós károkat. A férfit most egy hónapra letartóztathatja a bíróság- írta közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.
Vágólapra másolva!

December 26-án délután Csopakon

egy helyi férfi, nagyobb kődarabokkal betörte a szomszédja ház előtt parkoló autójának szélvédőjét és ablakait, majd meggyújtotta az autó belsejét.

A szomszéd meghallotta a rongálás zaját, kiszaladt a háza elé. Még időben el tudta oltani a tüzet egy poroltóval. Az autóban milliós károkat okozott a férfi.

Azt még vizsgálják, hogy a gyújtogatás alkalmas volt-e közveszély előidézésére. A rongálót őrizetbe vették. Kiderült, hogy nem ez volt az első eset,

évek óta zaklatja szomszédait a 34 éves gyújtogató.

A kiégett autó Forrás: police.hu

Késő este folyamatosan hívogatja őket, idén decemberben pedig

egy pengével a kezében azzal fenyegette meg az egyik szomszédját, hogy megöli.

Ezt karácsony első napján is megismételte egy másik szomszéd házaspár jelenlétében.

Az is előfordult, hogy éjszaka bemászott az egyik szomszéd kertbe, ahol pakolászott, majd lekapcsolta a villanykapcsolót, ami miatt a szomszéd lakása fűtés nélkül maradt.

Az ügyészség

rongálás, zaklatás és magánlaksértés miatt javasolta a férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélyére való tekintettel, amit a bíróság egy hónapra elrendelt.

A végzés még nem végleges.